doctor picture missing

Dr. Gurzu Alexandra

Programare
doctor picture missing

Dr. Dimitriu Lavinia

Programare
doctor picture missing

Dr. Ursaru Andreea Maria

Programare

Bolile cardiovasculare pot avea frecvent manifestari reduse in fazele initiale si un simplu consult de specialitate poate duce la diagnosticarea si tratarea acestora.

Hipertensiunea arteriala

Hipertensiunea arteriala desi nu prezinta nici un simptom, poate produce complicatii serioase. Diagnosticata prin simpla masurare a tensiunii arteriale , si tratata la timp poate salva vieti.

Infarctul miocardic acut

Infarctul miocardic acut poate uneori sa se manifeste prin dureri abdominale prelungite simptom specific bolilor digestive. O simpla electrocardiograma poate elucida acest lucru.

Reducerea riscului cardiovascular

O alimentatie bogata in fructe, legume, peste, ulei de masline, reduce semnificativ riscul cardiovascular.

Monitorizarea ECG

O senzatie de ameteala, sau chiar de lesin, poate fi cauzata de ritmul prea lent al inimii si se observa pe aceeasi investigatie.

Palpitatiile inimii

Palpitatiile inimii, uneori intermitente, pot fi diagnosticate prin monitorizarea ECG timp de 24 de ore, prin montarea unui Holter ECG , fara a va afecta activitatea zilnica.

Monitorizare Holter EKG

Monitorizarea ambulatorie ( 24 ore ) a ritmului cardiac – EKG permite inregistrarea ritmului cardiac 24 de ore oferindu-i medicului informatii despre functionarea inimii pacientului, pe tot parcursul unei zile normale de munca. Astfel sint surprinse atit momentele mai linistite cit si momentele mai stresante ale pacientilor. Aceasta inregistrare se face prin intermediul unor electrozi montati pe corpul pacientului , electrozi ce sint conectati la un recorder prins la curea.
Pacientul trebuie sa se prezinte in clinica pentru montarea holterului si sa revina a doua zi pentru demontarea si interpretarea informatiilor de catre medicul cardiolog. acestuia.
Pacientului i se monteaza niste electrozi pe corp, electrozi ce sint conectati la un mic aparat ce va fi purat la briu.

Indicatii
Este recomandata pentru

  • diagnosticarea si evaluarea severitatii aritmiilor cardiace si a tulburarilor de conducere. Aritmiile si tulburarile de conducere pot fi permanente si atunci vor fi evidentiate cu ajutorul unei electrocardiograme obisnuite. Cand aceste tulburari sunt intermitente, ele nu sunt surprinse in timpul unei electrocardiograme, dar monitorizarea Holter le poate evidentia.
  • in cazul simptomele de palpitatii si pierderi de cunostinta ( sincopele).
  • in absenta simptomelor, in anumite boli cu risc crescut de aritmii sau pentru evaluarea eficientei tratamentului antiaritmic.
  • diagnosticarea ischemiei silentioase – ischemie care produce modificari electrocardiografice, dar nu este insotita de durere.

Monitorizarea ambulatorie ( 24 ore ) TA  – consta in inregistrarea in 24 de ore  a tensiunii arteriale.