Cardiologie pediatrica

In cadrul consultatiilor de cardiologie pediatrica pe primul loc se intâlnesc malformatiile congenitale de cord la toate vârstele, de la nou nascut la adolescent, dar si afectiuni cardiovasculare dobândite : hipertensiune arteriala si tulburari de ritm la copil.

Un loc particular este acordat si prevenirii factorilor de risc cardiovascular la copil intre care: obezitatea si sindromul metabolic.
Preventia patologiei cardiovasculare mentionate debuteaza cu depistarea acesteia chiar si daca numai orientativa de catre medicul de familie, neonatologul sau pediatru.

Preventia secundara care incepe odata cu stabilirea precisa a diagnosticului presupune respectarea de catre pacient (prin buna intelegere a fenomenului) a indicatiilor terapeutice, a prezentarii la control la termenele precizate si nu in ultimul rând solicitarea medicului ori de cate ori intervin modificari in evolutia bolii.

Pentru toate afectiunile, respectarea unui stil de viata echilibrat, evitând excesele de sare, zahar si grasimi, evitarea stresului si sedentarismului, viata activa in mediul natural.

Medicina este o profesie interdisciplinara , ceea ce presupune colaborarea medicului de familie cu medicii specialisti , precum si cu medicii de laborator.

 

						  
						
  • Telefon programari

    0232 293 293 0232 294 294
  • Program clinica

    Luni - Vineri 700 - 2000