- consultatii,diagnostic si tratament de specialitate pentru Copii ,Adolescenti si Adulti tineri ;
- Psihoterapie personala ,consiliere psihologica parentala, ghidare terapeutica familiala;
- diagnosticul si tratamentul epilepsiilor infanto -juvenile, tratament in boli neuro-psiho-motorii la copii si adolescenti;
- interventiii terapeutice preventive,consiliere psihiatrica pentru probleme de sanatate mintala;
Cum arata un copil cu sindromul ADHD?
Se foieste, nu poate sta asezat, nu-si asteapta rândul, alearga excesiv, pare tot timpul “pe picior de plecare”, sunt doar câteva din caracteristicile copilului cu sindrom hiperkinetic cu deficit de atentie (ADHD). Potrivit specialistilor, aceasta tulburare neurobiologica a devenit una dintre cele mai frecvente afectiuni comportamentale întâlnite la copii.
Daca esti parinte trebuie sa stii ca aceasta tulburare se caracterizeaza prin neatentie, hiperactivitate si impulsivitate. Aceste simptome pot aparea in orice context social, fie la gradinita sau scoala, fie acasa. Medicii au observat ca baietii sunt mai frecvent diagnosticati cu ADHD decât fetele. Simptomele pot varia în functie de sex, astfel la baie si sunt observate mai des semne precum impulsivitate si hiperactivitate, în timp ce în cazul fetitelor, neatentia este cea care predomina.
Identificat la timp, poate fi tratat cu succes!
Din acest motiv, un parinte trebuie sa recunoasca simptomele. În cazul în care observi ca micutul tau este hiperactiv si prezinta simptome precum: se foieste, nu poate sta asezat, vorbeste mult si fara sa se gândeasca înainte, îi întrerupe pe ceilalti, are dificultati în mentinerea atentiei, nu asculta, nu duce lucrurile pâna la capat, nu se organizeaza, pierde lucruri importante, este recomandat sa consulti un specialist.
Neidentificat la timp si netratat, ADHD-ul poate avea consecinte grave pe termen lung, care pot duce la esec scolar, depresie, probleme de interactiune sociala, dificultati în gasirea si pastrarea unui loc de munca.