ORL

 

SPITALIZARE DE ZI SI MICA CHIRURGIE  CU BILET DE TRIMITERE DE LA MEDICUL DE FAMILIE

    Otorinolaringologia este denumirea medicala pentru urechi, nas si gat, pe care o gasim scrisa prescurtat pe usa cabinetului medical: O.R.L. Pentru ca urechile, nasul sau gatul nostru au o portiune externa si una interna, consultul de specialitate implica observarea ambelor portiuni, motiv pentru care specialistul este dotat cu o oglinda ca sursa de lumina pe cap si cu o multime de dispozitive departatoare si sisteme optice, cu ajutorul carora vede zonele ascunse: conductul auditiv, timpanul, cornetele nazale, rinofaringele sau laringele cu corzile vocale.

 

Sinuzitele

Cand sinusurile se umfla sau se irita, infectia este numita sinuzita. In mod obinuit, aceste infectii sunt urmari ale racelilor sau ale crizelor de alergii.
Cazurile de sinuzite sunt comune si pot fi tratate usor. Vorbeste cu doctorul in cazul in care  simptomele dureaza mai mult de 10 zile sau, daca  manifesta febra dupa sapte zile de simptome de raceala. Acestea pot fi semne ale sinuzitei sau ale unui alt tip de infectie.

Simptomele

Iata care sunt cele mai frecvente simptome ale sinuzitei, pe care e bine sa le cunoti:
– prezenta unei tuse uscate (care nu se amelioreaza nici dupa primele sapte zile de la simptomele racelii);
– febra;
– dureri de dinti, de urechi;
– sensibilitatea fetei;
– uneori dureri stomacale,greata, migrene si durere in spatele ochilor.

Prevenire

Simplele schimbari ale stilului de viata sau ale mediului pot ajuta la scaderea riscului de a face sinuzita. De exemplu, aerul anormal de uscat din casa poate duce la aparitia sinuzitei. In acest caz, trebuie sa iei in considerare utilizarea unui umidificator pentru a pastra gradul de umiditate.

Tratament

Sinuzitele nu sunt contagioase. Doctorii pot prescrie antibiotice orale sau diverse substante care decongestioneaza si reduc simptomele. Deci, nu va fie frica de doctor! Consulta un doctor intotdeauna cand :
– raceala  dureaza mai mult de 10 zile;
– o raceala care pare ca se inrautateste dupa cea de-a saptea zi;
– simptome ale alergiilor dar care nu trec cu medicamente folosite de obicei pentru alergii.
Este de asemenea o idee buna sa fii consultat de doctor daca prezinti orice alte semne ale sinuzitei, durere sau rigiditate in obraji, febra sau raceala.

						  
						
  • Telefon programari

    0232 293 293 0232 294 294
  • Program clinica

    Luni - Vineri 700 - 2000